Let op, tekst vol divs :)

over ons

Weer of geen weer, bij ’t Zwientje aan de Zutphensestraat 89 in Brummen kunt u altijd terecht. Het duo Linda en Paul, dat al dertig jaar getrouwd is, runt al sinds jaar en dag het restaurant ’t Zwientje in Brummen. Dat heeft het tweetal natuurlijk niet altijd gedaan. Ze hebben elders hun carrière moeten starten, om later in 2001 de locatie van snackbar Van Dam over te kunnen nemen.

Zo is Paul Zwinenberg, geboren in Brummen, jarenlang bezig geweest met het proceswerk van het bedrijf AkzoNobel. Paul, had in tegenstelling tot Linda, nog niet zo gek veel ervaring in de horeca. De in Wisch (vlakbij Varsseveld) opgegroeide Linda kende de fijne kneepjes van het vak al wel. Zo is ze vroeger in Dieren bij het GTW-busstation begonnen om later in Bussloo bij Unigolf de horeca te verzorgen. Daar blijft het wat betreft de ervaring nog niet bij, want ze vervolgde haar loopbaan bij het managementteam van pizzeria Donatello’s in Nijmegen.

Aan het begin van deze eeuw werd het echter tijd voor iets nieuws. Voor iets wat ze samen jarenlang vol passie en liefde konden gaan doen. Ze zochten naar een plek in Brummen waar ze met zijn tweeën een restaurant konden gaan beginnen. Bij ‘t Kromhout op het Marktplein kreeg het getrouwde stel eerst nog nul op het rekest. Gelukkig was snackbar van Dam aan de Zutphensestraat wel te koop en later ook bereid om het stokje op deze locatie door te geven.

Het was een keuze waar de twee restauranteigenaars tot op de dag van vandaag geen spijt van hebben gehad. “Het is geweldig om met andere mensen te werken. Leuk om steeds weer in contact te komen met de gasten. Bovendien kan ik wel stellen dat ik de mooiste job van iedereen heb hier in Brummen en omstreken”, lacht Paul, terwijl hij vanuit het houten chaletje van De Veerstoep in de richting van het water van de IJssel wijst. “Er is genoeg eten en drinken hier. En kijk eens wat een uitzicht ik hier heb. Het is genieten!”

Paul en Linda, vader en moeder van één kind en grootouders van twee kleinkinderen, staan dus al jaren vol passie en liefde voor de gasten klaar. De twee bieden ongelooflijk veel aan voor u als bezoeker. Vallen de temperaturen bijvoorbeeld buiten tegen, dan is er binnen de steengrill waarmee u onbeperkt twee uur lang kunt genieten van het variërend vlees- en saladebuffet.

Hier zit de divscheiding

Als enige in de omgeving biedt restaurant ’t Zwientje ook een BBQ-pakket aan voor een betaalbare prijs. Naast de frietjes en huisgemaakte sausjes kunt u bijvoorbeeld kiezen uit de Cubaanse karbonade, Indische kipspies en zalm in folie. Er is uiteraard ook de mogelijkheid om tapas, soep en ijs bij te bestellen.

Ook bij uw feesten en partijen kunt u de beste gerechten en drankarrangementen verwachten. Voor vergaderingen, afstudeer- en verjaardagsfeesten en bruiloften wordt er zelfs een buffet aangeboden. Bent u niet in staat om langs te komen? Geen probleem! Er is ook een bezorgservice. Bestelt u voor uw hele bedrijf? Ook geen probleem! Met de Bedrijfscatering heeft u bijvoorbeeld de keuze uit populaire gerechten als heerlijke gekruide spare-ribs, huisgemaakte varkenshaas saté met pindasaus en een goed krokante schnitzel met en ui en champignons.

Het befaamde BBQ-pakket, is uiteraard niet het enige waar u van kunt genieten. Frietwagens, het spannende en sensationele moorddiner en de toertochten met buggy’s over de Veluwe worden allemaal aangeboden.

Het restaurant ‘t Zwientje is niet voor niets al bijna twintig jaar een begrip in Brummen en omstreken!